Home » , , » Insomnia 2002

Insomnia 2002

Insomnia







Περίληψη: Ο Αλ Πατσίνο είναι ο Γουίλ Ντόρμερ, ένας έμπειρος αστυνομικός του Λος ’Αντζελες, που μαζί με τον συνεργάτη του Χαπ (Μάρτιν Ντόνοβαν), αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το φόνο μιας 17χρονης κοπέλας σε μια απομονωμένη πόλη της Αλάσκα. Σε μια αποτυχημένη ενέδρα για τη σύλληψη του βασικού υπόπτου (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ο Χαπ σκοτώνεται κατά λάθος, χτυπημένος από τις σφαίρες του φίλου του. Τώρα, ο Ντόρμερ έχει να αντιμετωπίσει τις τύψεις του, τον εκβιασμό από έναν αυτόπτη μάρτυρα του ατυχήματος, τις ερωτήσεις της τοπικής αστυνομικού (Χίλαρι Σουάνκ), αλλά και τη βασανιστική αϋπνία, κάτω από τον ψυχρό ’Ηλιο του Μεσονυκτίου. Σε τέτοιες συνθήκες, πόσο μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο μυαλό;

Βαθμολογία: 9/10:  Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αλ Πατσίνο με τον Κρίστοφερ Νόλαν θα μπορούσε να εκφραστεί με μία λέξη μόνο: Μαγικό. Υπέροχη ταινία με καταπληκτική σκηνοθεσία και μια σειρά ανατροπών η οποία θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε τα μάτια σας από την τηλεόραση. Προσωπικά την τοποθετώ στο top10 των καλύτερων ταινιών που έχω δει.

Έτος κυκλοφορίας: 2002
Πρωταγωνιστούν: Al Pacino, Robin Williams, Hilary Swank
Διάρκεια: 1 ώρα και 58 λεπτά (118 λεπτά)
Είδος: Mystery, Thriller
Σκηνοθεσία: Christopher Nolan
Σενάριο: Hillary Seitz, Nikolaj Frobenius,
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
Imdb: 7,2
Rotten tomatos: 92%
Trailer:






Mike Clark, Usa Today
 "A perfect fit between filmmaker (Memento's Christopher Nolan) and material (Norway's same-name psycho-chiller from 1997), this remake gets all there is to get out of a peculiar premise with promise."


                                                        Kenneth Turan, Los Angeles Times
"Insomnia shows an equally welcome ability: a gift of creating intelligent, engrossing popular entertainment."
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου