Home » , , , » Chasing Mavericks 2012

Chasing Mavericks 2012

Chasing Mavericks (2012)






Περίληψη: Καλώς ήλθατε στο Mavericks της βόρειας Καλιφόρνιας, όπου κάθε χρόνο διοργανώνεται το πιο συναρπαστικό κι επικίνδυνο ραντεβού για τους εραστές του σερφ, το Big Wave World Tour: και πιο συγκεκριμένα το “The Jay”, όπως ονομάστηκε, στη μνήμη του σερφίστα Τζέι Μοριάρτι. Ο νεαρός πρωταθλητής που δάμασε τα κύματα, βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία μόλις 23 χρόνων - πρόλαβε όμως ν’ αφήσει πίσω του το πρότυπο του Soul Surfer, δηλαδή του αθλητή που αγωνίζεται όχι για τη νίκη, αλλά για την αγάπη προς τη θάλασσα. [myfilm.gr] -|- Η ιστορία του μυθικού σέρφερ Τζέι Μοριάριτι, ο οποίος σε ηλικία 16 χρονών κατάφερε να σερφάρει στα κύματα της περιοχής Maverick στην βόρεια Καλιφόρνια που φτάνουν σε ύψος μέχρι και τα 25 μέτρα... 

Βαθμολογία: 6/10. Συγχωρέστε με αν ο λόγος είναι το ότι δεν είμαι φαν του σερφ, αλλά η ταινία δε μου άρεσε. Το εκ των πραγμάτων προβλέψιμο σενάριο (λόγω του γεγονότος ότι αναφερόμαστε σε αληθινή ιστορία) κάνει την ελλειπή και αργή σκηνοθεσία να φαίνεται ακόμα χειρότερη στο μάτι. Όαση στη μετριότητα του Chasing Mavericks αποτελεί η ηθοποιία του Gerald Battler, ο οποίος για μία ακόμη φορά αποδεικνύει γιατί θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του κινηματογράφου. 


Έτος κυκλοφορίας: 2012
Πρωταγωνιστούν: Jonny Weston, Gerard Butler, Elisabeth Shue
Διάρκεια: 1 ώρα και 56 λεπτά (116 λεπτά)
Είδος: Biography, Drama, Sport
Σκηνοθεσία: Michael Apted, Curtis Hanson
Σενάριο: Kario Salem , Jim Meenaghan
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
Imdb: 7,2
Rotten tomatos: 31%
Trailer:





Roger Ebert, Chicago Sun-Times
 "Chasing Mavericks is made with more care and intelligence than many another film starting with its template might have been. It's better than most movies targeted at teens. And the cinematography of the big Mavericks scene by Oliver Euclid and Bill Pope is so frightening that you sort of understand why Frosty stays on the shore, watching Jay with binoculars."


                                               Michael Rechtshaffen, The Hollywood Reporter
"Chasing Mavericks manages to sufficiently overcome the obstacles with admittedly affecting results."
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου