Home » , , , » Ο πληροφοριοδότης (The Departed) 2006

Ο πληροφοριοδότης (The Departed) 2006

The Departed (Ο πληροφοριοδότης)




Περίληψη: Ένας ισχυρός Ιρλανδός μαφιόζος τοποθετεί έμπιστούς του στο αστυνομικό τμήμα της Μασαχουσέτης. Στόχος του να μαθαίνει τις κινήσεις της αστυνομίας από την πηγή. Ένας από τους νεαρούς γκάνγκστερ σταδιακά ελίσσεται προς την κορυφή του τμήματος, χωρίς να αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα. Προσπαθεί, έτσι, να ανακαλύψει τον πληροφοριοδότη που έχει εισχωρήσει στην οργάνωση του αφεντικού του. Ο πληροφοριοδότης είναι ένας μυστικός πράκτορας της αστυνομίας, ο οποίος είναι στα ίχνη του γκάνγκστερ. Κάποια στιγμή κινδυνεύουν και οι δυο τους να αποκαλυφθούν και η σύγκρουση είναι μοιραία. Η καινούργια δημιουργία του σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε έχει καταιγιστική δράση και αποτελεί remake του ασιατικού hit με τίτλο Infernal Affairs.

Βαθμολογία: 9.5/10. Ένα εκπληκτικό σενάριο με αναρίθμητες ανατροπές και σασπένς μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο απογειώνεται με τη συμμετοχή των DiCaprio, Nicholson και Damon. Ό,τι και να πει κανείς γι αυτη την ταινία είναι λίγο. Δείτε την!

Έτος κυκλοφορίας: 2006
Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson
Διάρκεια: 2 ώρες και 21 λεπτά (151 λεπτά)
Είδος: Crime, Drama, Thriller
Σκηνοθεσία: Martin Scorsese
Σενάριο: William Monahan, Alan Mak
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
Imdb: 8,5
Rotten tomatos: 91%
Trailer:




 Roger Ebert, Chicago Sun-Times
 "It is intriguing to wonder what Scorsese saw in the Hong Kong movie that inspired him to make the second remake of his career (after "Cape Fear"). I think he instantly recognized that this story, at a buried level, brought two sides of his art and psyche into equal focus."


                                                        Peter Travers, TRolling Stone
"A new American crime classic from the legendary Martin Scorsese, whose talent shines here on its highest beams."
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου