Home » , , , » Noah (Νώε) 2014

Noah (Νώε) 2014

Noah (Νώε)






Περίληψη: Θεία οράματα που προλέγουν την καταστροφή του κόσμου, κάνουν τον Νώε να προσπαθεί να πει στους ανθρώπους να σταματήσουν την καταστροφή του πλανήτη για να σωθούν. Κανείς δεν ακούει τις κραυγές του κι ο Νώε με την οικογένεια του καταφεύγουν στη φύση. Εκεί θα βρει και μια φυλή τεράστιων αγγέλων, γνωστών ως «παρατηρητές», τους οποίους θα επιστρατεύσει υπέρ του σκοπού του.

Βαθμολογία: 6/10.
Μια ταινία που παρουσιάζει την πρωτόγονη φύση του ανθρώπου, όταν όλα λειτουργούσαν με το συναίσθημα και το ένστικτο της επιβίωσης και της επιβολής στον άλλον. Παρουσιάζεται με γλαφυρό τρόπο η δύναμη της φύσης και η ανάγκη συμφιλίωσης με αυτή. Η σκηνοθεσία ωστόσο ήταν υπερβολική ενώ η πλοκή λιτή. Επίσης θα προτιμούσα να έβαζε λίγο περισσότερο στο παιχνίδι το αίσθημα της συγχώρεσης.

Παρά ταύτα το θετικό του έργου είναι ότι προβάλει διλήμματα μεταξύ της θρησκείας και της ατομικής ιδιοσυγκρασίας. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τελικά τι πρέπει να υπερτερεί; Ή μήπως τελικά δεν είναι μια σχέση μονόδρομη αλλά αμφίδρομη;


Έτος κυκλοφορίας: 2014
Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins
Διάρκεια: 2 ώρα και 18 λεπτά (138 λεπτά)
Είδος: Action, Adventure, Drama
Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky
Σενάριο: Darren Aronofsky, Ari Handel
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
Imdb: 5.9
Rotten tomatos: 77%
Trailer:







Todd McCarthy, The Hollywood Reporter
"Darren Aronofsky wrestles one of scripture's most primal stories to the ground and extracts something vital and audacious, while also pushing some aggressive environmentalism, in Noah."

Richard Roeper, Chicago Sun-Times
"This is a Noah for the 21st century, one of the most dazzling and unforgettable biblical epics ever put on film."
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου