Home » , , , » Ο μόνος επιζών (Lone Survivor) 2013

Ο μόνος επιζών (Lone Survivor) 2013

Ο μόνος επιζών (Lone Survivor)








Περίληψη: Από τις 10 έως τις 28 Ιουνίου του 2005, μπήκε σε πλήρη λειτουργία η επιχείρηση Κόκκινα Φτερά, μια επιχείρηση των αμερικανών πεζοναυτών να συλλάβουν τον ηγέτη των Ταλιμπάν, Αχμάντ Σαχ, στα ενδότερα του Αφγανιστάν. Οι τέσσερις στρατιώτες έγιναν γρήγορα αντιληπτοί και η επιβίωση τους κρέμονταν σε μια λεπτή κλωστή. Αυτή είναι η αληθινή τους ιστορία.

Βαθμολογία: 8/10. Μια ταινία που σκιαγραφεί τις συνθήκες των εμπλεκόμενων στον πόλεμο, τόσο των αμερικάνων όσο και των αφγανών που λαμβάνει χώρα στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν και που δείχνει με γλαφυρό τρόπο την συναδελφική αγάπη και το αίσθημα της αυτοθυσίας γι αυτούς. Επίσης αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αντιφατική ανθρωπιά που δείχνει το έργο και η οποία κάνει σαφές πως δεν είναι το χρώμα που μας κάνει καλούς ή κακούς αλλά οι σκοποί που βάζουμε στη ζωή μας. Εσείς τι σκοπό θα βάζατε; Καλή διασκέδαση

Έτος κυκλοφορίας: 2013
Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch
Διάρκεια: 2 ώρες και 1 λεπτό (121 λεπτά)
Είδος: Action, Biography, Drama
Σκηνοθεσία: Peter Berg
Σενάριο: Peter Berg, Marcus Luttrell
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
Imdb: 7,6
Rotten tomatos: 75%
Trailer:






Betsy Sharkley, Los Angeles Times
 "Berg, who wrote and directed, is more interested in how men deal with battle than the ideals or the politics that put them there. What the movie achieves, with a gruesome energy and a remarkable reality, is a firefight."


                                                      Joe Morgenstern, Wall Street Journal
"All four performances are first-rate, and the action is staged with shattering intensity."
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου