Home » , , » Das Leben Den Anderen (Η ζωή των άλλων) 2006

Das Leben Den Anderen (Η ζωή των άλλων) 2006

Das Leben Den Anderen (Οι ζωές των άλλων)
Αγγλικός τίτλος: The Lives Of Others









Περίληψη: 1984, Ανατολικό Βερολίνο. Η διαφάνεια είναι άγνωστη λέξη σε έναν πληθυσμό που ελέγχεται καθημερινά από τους 100.000 `υπαλλήλους` και τους 200.000 πληροφοριοδότες της Στάζι. Καθήκον τους; Να μαθαίνουν τα πάντα για τις ζωές των συνανθρώπων τους. Τόσο αυτονόητα, αλλά καθόλου απλά... Οι μηχανισμοί που επιστρατεύει το καθεστώς μπορούν και διεισδύουν παντού, σε μία εποχή που ακόμη και οι σύζυγοι κατασκόπευαν τις γυναίκες τους! Η ταινία ακολουθεί την προσπάθεια των πρωταγωνιστών να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, την ίδια στιγμή που η ζωή τους είναι πλήρως εξαρτημένη από το πανταχού παρόν καθεστώς. Η σκοτεινή πλευρά της Ανατολικής Γερμανίας, λίγο πριν την πτώση του τείχους, σε μία συγκλονιστική ταινία που πατάει με το ένα πόδι στο πολιτικό θρίλερ και με το άλλο στη συγκινητική ερωτική ιστορία. Το τρομακτικό σύστημα παρακολούθησης αποκαλύπτεται με λεπτομέρειες που σοκάρουν και βασίζονται στην έρευνα του ίδιου του σκηνοθέτη σε αρχεία, ντοκουμέντα και στην επαφή του με ιστορικούς και αυτόπτες μάρτυρες. 

Βαθμολογία: 9/10. Tι να πρωτοπεί κανείς γι αυτή την ταινία. Από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει. Εξαιρετικό σενάριο, ανατριχιαστική ηθοποιία από τον αδικοχαμένο Uhrlich Muhe με σκηνοθεσία που σε μυεί στην πραγματικότητα της γερμανίας πριν από την πτώση του τείχους. Η επιτομή του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Όποτε βρείτε όρεξη και χρόνο δείτε την όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σας είδος ταινιών.


Έτος κυκλοφορίας: 2006
Πρωταγωνιστούν: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch
Διάρκεια: 2 ώρες και 17 λεπτό (137 λεπτά)
Είδος: Drama, Thriller
Σκηνοθεσία: Florian Henckel von Donnersmarck
Σενάριο: Florian Henckel von Donnersmarck
Χώρα: Γερμανία
Γλώσσα: Γερμανικά
Imdb: 8,5
Rotten tomatos: 93%
Trailer:





Roger Ebert, Chicago Sun-Times 
 "A powerful but quiet film, constructed of hidden thoughts and secret desires."


                                                     Chronicle Mick LaSalle, San Francisco 
"A great film, the best I've seen since Terrence Malick's "The New World," and far and away the richest and most brilliantly acted picture to be released this Oscar season."
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου