Home » , , » Amour (Αγάπη) 2012

Amour (Αγάπη) 2012

Amour (Αγάπη)







Περίληψη: O Georges (Jean-Louis Trintignant) και η Anne (Emmanuelle Riva) είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι καθηγητών μουσικής. Είναι ευκατάστατοι και καλλιεργημένοι, όπως μαρτυρά το αξιοζήλευτο παριζιάνικο διαμέρισμά τους, γεμάτο παρτιτούρες, δίσκους, βιβλία και άλλα μικρά μνημεία της πλούσιας κοινής τους ζωής. Δεν ξέρουμε τίποτα για το κοινό τους παρελθόν, για τα νεανικά χρόνια του έρωτά τους και για τα χρόνια της κοινής τους συμβίωσης. Ξέρουμε όμως εξαρχής το αναπόδραστο τέλος τους.

Βαθμολογία: 7.5/10. Πολύ βαριά ταινία, από αυτές που σε κάνουν να αναλογιστείς και να σκεφτείς για τη φύση του ανθρώπου και την αξία της αγάπης. Ο τρόπος που σου δείχνει την εξέλιξη της ζωής κατά την τρίτη ηλικία είναι τόσο διαδραστικός που σε κάνει ουσιαστικά να μπαίνεις στον ρόλο των πρωταγωνιστών. Όμορφη ταινία με εξαιρετικές ερμηνίες, δε συνίσταται σε εσάς που θέλετε να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα. Αξίζει όμως να τη δείτε κάποια στιγμή στη ζωή σας.

Έτος κυκλοφορίας: 2012
Πρωταγωνιστούν: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert
Διάρκεια: 2 ώρες και 7 λεπτά (187 λεπτά)
Είδος: Drama, Romance
Σκηνοθεσία: Michael Haneke
Σενάριο: Michael Haneke
Χώρα: Γαλλία
Γλώσσα: Γαλλικά
Imdb: 7.9
Rotten tomatos: 93%
Trailer:






Kenneth Turan, Los Angeles Times
"A perfect storm of a motion picture, with an icy, immaculate director unexpectedly taking on deeply emotional subject matter."

Joe Mongestern, Wall Street Journal
"Michael Haneke's French-language Amour, a perfect film about intertwined lives, proceeds at its own pace, and breathes so deeply that it takes your own breath away."
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου