Home » , , , » Ο αριστερόχειρας (Southpaw) 2015

Ο αριστερόχειρας (Southpaw) 2015

O αριστερόχειρας (Southpaw)




Περίληψη: Ο Μπίλι «The Great» Χοπ είναι ο μποξέρ πρωταθλητής μέσω βαρών, του οποίου η ανορθόδοξη τεχνική, ονομαζόμενη ως «Southpaw», έχει καθιερωθεί ως μια βίαιη τακτική επίθεσης. Αυτή προέρχεται από τα ίδια τα συναισθήματα του Μπίλι, μια μίξη ανεπάρκειας, απόγνωσης στην ανεύρεση αγάπης, χρήματος και δόξας. Με μια όμορη οικογένεια, πλούσιο σπίτι και οικονομική ευρωστία, ο Μπίλι είναι κυρίαρχος μέσα κι έξω από τα ρινγκ, μέχρι που ένα τραγικό δυστύχημα σκοτώνει τη σύζυγο του και τον αφήνει ψυχικά μετέωρο. Πλέον, το ποτό και τα ναρκωτικά είναι στο πλάι του, η κόρη του αρπάζεται από την πρόνοια και η τράπεζα κατάσχει το σπίτι του. Εκεί εμφανίζεται ένας πρώην μποξέρ, ο «Τικ», πρόθυμος να τον ανεβάσει και πάλι ψηλά, αλλά μέσω των δικών του κανόνων ηθικής. 

Βαθμολογία: 7.5/10. Μια ταινία με πολλά υποσχόμενη αρχή, σίγουρα θα έπαιρνε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό αν δεν έμπαινε στον πειρασμό του να ακολουθήσει όλα τα κλισέ που συνοδεύουν παρόμοιες ταινίες. Στα θετικά τόσο η εξαιρετική ηθοποιία του Gyllenhaal όσο και το γεγονός πως η ταινία μένει περισσότερο στον "άνθρωπο" -αφιερώνοντας μεγάλο χρόνο στο να μας δείξει το δράμα της ζωής του- και λιγότερο στον "μποξέρ" Billy Hop. Μια ταινία που αξίζει να δείτε ακόμα και αν δε σας αρέσει το μποξ. Να ξέρετε πως θα κλάψετε πολύ!

Έτος κυκλοφορίας: 2015
Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Oona Laurence
Διάρκεια: 2 ώρες και 4 λεπτά (124 λεπτά)
Είδος: Action, Drama, Sport
Σκηνοθεσία: Antoine Fuqua
Σενάριο: Kurt Sutter
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
Imdb: 7,5
Rotten tomatos: 59%
Trailer:




Rex Reed, New York Observer
 "What makes this one different is the dedication, commitment and sincerity the star brings to every aspect of the role. This is a pugilist with a heart."

                                                             Alonso Duralde,  The Wrap
"Southpaw is so simultaneously entertaining and unsurprising that it could go straight to ESPN Classic, but if these are the extremes it takes for certain people to notice that, hey, that guy from “Bubble Boy” has turned into a heck of an actor, then so be it."
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου