Home » , , , » Robin Hood 2010

Robin Hood 2010

Robin Hood




Περίληψη: Στην Αγγλία του 13ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας. Εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος. Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία. Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων.

Βαθμολογία: 7/10. Σίγουρα μια ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Όμορφη σκηνοθεσία, όμορφες μουσικές, πολύ καλή -όπως άλλωστε θα περίμενε κανείς-ερμηνεία από τον Russel Crowe. Ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο μικρότερη, καθώς παρότι η μετάβαση του ήρωα από την αφάνεια στην καταξίωση στην αρχή παρουσιάζεται με καλούς ρυθμούς, από ένα σημείο και μετά φαίνεται να "κολλάει".

Έτος κυκλοφορίας: 2010
Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Cate Blanchett, Matthew Macfadyen
Διάρκεια: 2 ώρες και 20λεπτά (140 λεπτά)
Είδος: Action, Adventure, Drama
Σκηνοθεσία: Ridley Scott
Σενάριο: Brian Helgeland
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
Imdb: 6,7
Rotten tomatos: 43%
Trailer:





Lou Lumenick, New York Post
 "Head and shoulders above the sort of lightheaded epics Hollywood typically offers during the summer season."

Lawrence Toppman, Charlotte Observer
"Every era gets the Robin Hood it needs...Now director Ridley Scott and writer Brian Helgeland have given us an intelligent, layered story suited to our grim, patience-trying times."
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου